Herman Miller

Ett av möbelvärldens grönast företag skulle vi våga säga. Redan 1953 skrevs ”Policy 53” som ett fundament i Herman Millers miljöarbete. tydliga riktlinjer för produkters hållbarhet och materialval.

OM Herman Miller

Vem? dåtid,
Dagens Herman Miller

Vem var Herman Miller?

1923 blev Michigan Star Furniture Company vad vi nu känner som Herman Miller, när D.J. De Pree och hans svärfar (du gissade rätt – Herman Miller) köpte företaget. De Pree döpte om företaget efter Miller, som var en välrenommerad affärsman i samhället.

Modernt i mitten av seklet

I mitten av 1900-talet hade namnet Herman Miller blivit synonymt med ”moderna” möbler. De Pree anställde först designern Gilbert Rohde 1930, som inledde en era av problemlösande modern design. Ett och ett halvt decennium senare skulle han anställa George Nelson, som ändrade kursen för hela företaget. Designdriven – och med stöd från De Pree – tog Nelson in sina samtida, som Charles och Ray Eames, Alexander Girard och Isamu Noguchi, för att producera verk som skulle bli moderna klassiker.

Herman Miller idag

Idag, förutom våra klassiska plagg och nya design för hemmet, är Herman Miller en erkänd innovatör inom modern inredning, arbetsstolar, hälsovårdslösningar och teknologier och tjänster. 2021 blev vi en del av MillerKnoll-kollektivet, en oöverträffad plattform av varumärken som designar världen vi lever i.