Designad avBill Stumpf och Don Chadwick

Aeron stol

Aeron med havsplast finns nu i färgerna Onyx, Mineral, Carbon och Graphite.

Areon, en banbrytande design som går framåt

Aeron har designats för en bred variation av kroppstyper tack vare en omfattande forskning av formgivarna Bill Stumpf och Don Chadwick för nästan 30 år sedan. Dess lansering var revolutionerande inom kontorsmöbelindustrin, tack vare forskningen och materialinnovation, tillsatsen av plast som annars skulle hamna i havet till stolen. Vi har alltid vetat att Aeron är bra för våra kroppar – nu är den också bra för miljön. 

Environments create

STORIES

Hållbar för kroppen

Aeron-stolen är ett resultat av Herman Millers engagemang för kvalitet. Stolen är certifierad som en ”24 h stol”, vilket innebär att den är designad för att användas 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Detta gör den till en stol som verkligen kan möta kraven för kontinuerlig användning i intensiva arbetsmiljöer. 

För att ytterligare visa på Herman Millers förtroende för sina produkter, kommer Aeron-stolen med en generös garantitid på 12 år. Detta ger användarna en långvarig trygghet och säkerhet i sin investering. 

Aeron-stolen har varit måttstocken för ergonomiska sittplatser sedan debuten 1994. Sedan dess har Herman Miller lärt sig mycket om hur man bäst stöttar människor och deras hållning. Aeron erbjuder smartare viktfördelning genom 8Z Pellicle, justerbar PostureFit SL för komplett stöd för ryggraden, och balanserad lutning och naturlig rörelse tack vare Harmonic 2 Tilt. 

En inkluderande stol  

Aerons tre storlekar – A, B och C – är noggrant designade för att välkomna en bred variation av kroppstyper. De flesta ergonomiska stolar rymmer personer i den femte till 95 percentilen, men vi tror att en ännu bredare grupp individer förtjänar en stol som passar dem: allt från ryggstödets höjd, till sittbredden, till lutningsmekanismen, ända ner till basens storlek. Det finns en Aeron som passar nästan alla, från den första till den 99 percentilen. Dessutom är stolarna individuellt anpassningsbara med olika storlekar, kulörer och utföranden på svankstöd, armstöd och bas, vilket gör det möjligt för användarna att skräddarsy stolen efter sina specifika behov. 

För arkitekter

Aeron-stolen från Herman Miller kombinerar ergonomi, hållbarhet och estetik, vilket gör den idealisk för moderna arbetsmiljöer. Med många anpassningsmöjligheter och materialuttryck passar den enkelt in i olika inredningskoncept och designstilar.

Designad för kontoren 

Aeron finns i en palett av fyra noggrant utvalda materialuttryck som hämtats från jordens element. Onyx är en dramatisk ultramörk nyans avsedd att modernisera Aeron. Graphite är en distinkt mörkgrå färg med en klassisk texturerad finish. Carbon erbjuder en balanserad neutral ton som fungerar lika bra i varma som kalla miljöer. Mineral är den ljusaste och framhäver Aerons finare detaljer, idealisk för öppna kontorslandskap och utrymmen. Varje komponent i stolen var noggrant designad för att skapa en fundamentalt harmonisk färgpalett. 

Ergonomic Office har ett nationellt återförsäljarnätverk, där våra fullt ackrediterade partners tillhandahåller högkvalitativ kundservice och expertis.

Ergonomic Office har ett nationellt återförsäljarnätverk, där våra fullt ackrediterade partners tillhandahåller högkvalitativ kundservice och expertis.